Just nu

2014

Följ oss gärna på Instagram & på Facebook!

Fr.o.m. måndagen den 24 februari & två veckor framåt bakar vi våra semlor med mycket kardemumma, vispad grädde & ekologisk mandelmassa från Valdéngården!

Missa inte vårt pizzakit som vi säljer både fredagar & lördagar!

2013

Torsdagen den 28 november är det saffranspremiär i bageriet och vi fyller butiken med julens dofter & smaker!

På fredagar & lördagar säljer vi vår egen pizzadeg & tomatsås (gjord på tomater, vitlök, olivolja & färsk basilika). Pizzakit för två pizzor 79 kr. Lite tips! Dela degen i två delar och forma till runda bollar, låt degen vila en stund. Kavla ut degen tunt och bred ut tomatsåsen, lägg på ost och sedan den topping som du vill ha på. Baka pizzan i så hög värme som möjligt, gärna på en pizza/baksten i ugnen. Blanda ihop en vitlöksolja (olivolja & riven vitlök) som du ringlar över pizzan när den är färdigbakt. Ät & njut!

Vi gillar Glaesbolagets drycker, naturliga ingredienser & varsamt kolsyrade. Goda till sommarens drinkar eller att dricka precis som de är! Finns i butiken på Skeppsgatan. www.glaesbolaget.se

Sommar, sommar, sommar! Och äntligen dags för jordgubbslängder, hallon- & vaniljbullar och allt annat som hör sommaren till! Missa inte vår egen Dry Rub till grillmiddagarna.

Rickard Karlberg ställer ut på Kustbageriet i Läjet! Vernissage lördagen den 23 februari kl 17-19.30. Utställningen pågår till 23 mars. www.rickardkarlberg.se

Äntligen semlor! Fr.o.m. tisdagen den 5 februari och två veckor framåt kan du njuta av våra goda semlor i hamnbutiken. Bakade med mycket kardemumma, vispad grädde & ekologisk mandelmassa från Valdéngården!

"Afternoon Tea" på Läjet varje torsdag! Scones med vår egenkokta marmelad & vispat smör samt valfri varm dryck 49 kr

2012

Gör gärna en beställning i Hamnbutiken för garanterat gott bröd till jul! I år har vi öppet söndagen innan jul, den 23 december kl 9.30-14 endast för uthämtning av förbeställt bröd.

Snart är det jul på Kustbageriet! Torsdagen den 29 november är det saffranspremiär i bageriet och vi fyller butiken men julens goda smaker & dofter!

Nya produkter i butiken, fina kryddor från Mill & Mortar och underbar smörkolakräm med havssalt från Carabreizh.

I juli öppnar vi en till butik/café, på Storgatan 11 i Träslövsläge. Varmt välkomna till Läjet!

"Kustbageriet i Varberg är hantverksbageriet med smak för det lyxiga." Läs gärna om oss i senaste numret av tidningen Mat & Vänner Nr 1 2012 och få inspiration till goda mackor! 

Ny kaffeleverantör! Vi är glada över att nu kunna erbjuda våra kunder riktigt gott & nyrostat kaffe från Waxholms kafferosteri, läs mer om våra nya bönor på www.waxholmskafferosteri.se.

2011

I somras besökte tv-programmet Havets Mat bageriet och Niklas visade hur vi bakar våra franska baguetter, missa inte Avsnitt 6 på www.tv8play.se/program/havetsmat.

Jubileumsåret Varberg 200 år som kurort lider mot sitt slut... Men vi fortsätter baka vårt omtyckta Jubileumsbröd på halländskt lantvete även i fortsättningen. Halländskt lantvete är en gammal oförädlad vetesort, rik på vitaminer och mineraler och som ger brödet en god och fyllig smak. Precis som allt annat mjöl vi bakar på här i bageriet är det halländska lantvetet ekologiskt och kommer från Limabacka kvarn. Ett unikt samarbete där vi kan följa hela processen från ax till limpa, från sädesfälten i Väröbacka och gårdar kring Träslöv till kvarnen i Limabacka och så slutligen ut till våra kunder här på Kustbageriet. Ett samarbete som vi är stolta över.

Vi finns även på Facebook och där söker du upp oss genom att helt enkelt skriva in Kustbageriet i sökrutan.