Om oss

Den 16 maj 2009 slog vi upp dörrarna till Kustbageriet, detta lilla men betydelsefulla bageri här i Varberg.

Jag som bakar brödet heter Niklas Gustafsson och har tillsammans med min fru Jenny Bergsten förverkligat en dröm, att starta ett eget hantverksbageri. Jag har alltid haft ett stort intresse för mat och dryck och är utbildad kock vid Restauranghögskolan i Grythyttan. Med lång erfarenhet inom både restaurang och bageri, bland annat från Sturehof, Paus och under senare år som bagerichef på Riddarbageriet i Stockholm, har jag nu landat i min hemstad Varberg.

Under 2010 inledde jag ett samarbete med Restauranghögskolan i Grythyttan då jag höll kursen "Nischa din brödkorg-bakning för restaurang" där jag fick knyta ihop min erfarenhet från restaurang- och bageribranschen. Fler kurser väntar framöver och min förhoppning är att vi på sikt kommer att få se fler krogar som bakar sitt eget bröd och satsar på just en "nischad brödkorg".

Jag har tidigare varit medlem av Sveriges Bagarlandslag och tävlat i VM-final i Paris 2008, en fantastiskt rolig och berikande erfarenhet som gett fördjupad kunskap i konsten att baka bröd. Tillsammans med mina duktiga medarbetare i bageriet, Patrik Söderberg, Martin Halldén och Amanda Svensson, lovar jag att försöka stilla både smak- och doftsinnena hos dig.

Vid Varbergsgalan den 15 oktober 2010 fick vi ta emot priset för Årets Nyföretagare i Varberg, en utmärkelse som vi är både stolta och glada över!